Táncos hírek, táncos események

Ugyan fellépésben eseménytelen, de egyébiránt mégis érdekes időszak van mögöttünk. A téli „uborkaszezonban”ismét megnéztük a Fővárosi Operett színházban a már hagyományos Néptáncantológiát, ami igen színvonalas volt – mint mindig.

Aztán megint csak a dolgos szerdai próbák, ami kicsit megerőltető, de ugyanakkor szeretjük is bár Pali bácsink feltett szándéka, hogy a kalotaszegi táncok nekünk kimondottan jól fognak állni – ha ugyan megtanuljuk valaha is!

A városi Duna-parti majálison természetesen ismét megpróbáltuk a nem túl népes nézősereget egy kicsit megmozgatni – bár ők inkább minket néztek volna. Na de több nap, mint pizza!

Merthogy a tánc után az Akácos Marika Vendéglő tulajdonosai isteni pizzát, gyrost, salátákat szolgáltak fel nekünk, majd a Játszótéri Fagylaltozó tulajdonosai láttak vendégül mindannyiónkat egy szintén isteni fagyira! Mindkét vendéglátó egységnek nagyon szépen köszönjük e gáláns felajánlást. Jövőre veletek ugyanitt!

 

Május 13-án a városi Helytörténeti Gyűjtemény és Múzeum 10 éves évfordulóján táncoltunk ismét, amit szintén nagy örömmel vállaltunk. (Itt a személyes kis ajándékon túl pedig nagyon finom lapcsánkát kaptunk, melyet az ÖTYE-klub asszonyai készítettek most is.)

Május 20-án, Kiskunlacházán várnak bennünket a már szintén hagyományos Összművészeti Kiállítás és Vásár műsorára.

Június 4-én, Délegyházán pünkösdölünk, 10-én a szigethalmi Városi Napok vendégei leszünk, majd 24-én pedig a szokásos Szent Iván Éji Tűzugrásra várja a Sziget Néptánc Egyesület az érdeklődőket, a tűzön való átugrás bátor jelentkezőit. Mi ott leszünk!

 

Sziget Néptánc Egyesület vezetősége

Posted in Hírek.