Tagjaink

Bada-Stoklász Beáta

Bakos Gézáné

alapító

Balla Balázs

Baloghné Mina Ildikó

Barna József

egyesületi ellenőrző bizottság tagja

Benkőné Lucza Júlia

alapító / egyesületi alelnök

Jobb később, mint soha! Ha hamarabb lett volna rá lehetőségem, még „öregebb tag” lehetnék – bár így is én büszkélkedhetem a legidősebb tag címmel a Szigetesek közül. Remélem, még sokáig engedi az egészségem, hogy tovább tudjak hódolni e szép szenvedélyemnek,...

Bolega László

alapító

Bolega Lászlóné

alapító

Bolega Valéria

Kicsit későn kezdtem el, de már 10 éve táncolok a Szigetesek között. Azzal, hogy lakóhelyemen a tánccsoport megalakult, egy gyerekkori álmom vállhatott valóra – közelebb kerülhettem a néptánchoz, amelyhez valami belső vonzás mindig is ott élt bennem. Úgy érzem a...

Borbély-Kállai Melinda

Dr. Schuller Gáborné

Droppa Borbála

egyesületi alelnök

Az élet csupa harc és küzdelem, de közben van a TÁNC, ami erőt ad a hétköznapok kihívásaihoz.

Fabula Dániel

Már 8 éves korom óta táncolok, az általános iskolai tánccsoportból kerültem a tánccsoportba. A tánc számomra nagyon fontos dolog, mert jól érzem magam benne, s újabb és újabb élményekkel gazdagodhatok a fellépések során.

Farkas Pál

Farkas Pálné

alapító

Horján Lászlóné

Humenyik János

1966-ban születtem, és ’87 óta élek Szigethalmon. A tánccsoporthoz 2005-ben csatlakoztam két fiammal együtt. Elsősorban a magyar népzene keltette fel az érdeklődésemet, s nem utolsó sorban az egészségmegőrző mozgás és a kikapcsolódás miatt is nagyon hasznos a néptánc. Ajánlom mindenkinek.

Humenyikné Tóth Tünde

Ifj. Humenyik János

Kb. 6 éve táncolok, és jó kedvvel csinálom. Szeretek táncolni, csak nagyon sajnálom, hogy – tapasztalataim szerint – kevés fiatal szereti a magyar néptáncot. Ez nagy baj, mert legalább a saját néptáncunkat meg kellene őrizni, s ehhez a fiatalokra is...

Kakuk Pál

művészeti vezető / egyesületi elnök

Káldi Zsuzsanna

Mióta néptánc tanulásra adtam a fejem – felfedeztem a sport egy új ágát, és ez a NÉPTÁNC. Engem a zenén kívül csak a lábam akadályoz ennek elsajátításában, de mindenkinek ajánlom. Itt nincs korhatár!

Kontra Edina

Kóródi Vivien

Óvodában kezdtem táncolni 3 évesen, s azóta nagyon fontos része lett az életemnek a néptánc és a hagyományőrzés. A tánc számomra boldogság, ha nem táncolhatnék csak fél ember lennék.

Kovács Zoltánné

elnökségi tag

A néptánc az, amit bármikor ellehet kezdeni, de soha nem lehet abba hagyni!

Kunzer Lászlóné

alapító

Lados Nóra

Tanító, református hittanoktató vagyok. Jelenleg a Baár- Madas Református Általános Iskolában dolgozom. Érdeklődésem magyar hagyományaink, felhalmozott gyakorlati és elméleti népi ismeretünk felé irányul. Kiemelten foglalkoztat lovas kultúránk, illetve táncaink. Ez utóbbival komolyabban néhány hónapja, 2011 tavaszán kezdtem el foglalkozni a...

Lantódy Zoltán

Az évszázadok nemzedékek szűrőjén átgyöngyöző dallamok, figurák átjárják lelkemet, szívemet.

Lernerné Busch Ildikó

A néptánchoz már gyerekkorom óta kötődöm. Tizenhárom évig profi együttesekben is táncoltam, 7 éve gyerekcsoportjaim vannak. A néptáncot, népzenét imádom és szabad időmben is egyik legkedvesebb elfoglaltságom a táncolás és zenehallgatás. A táncegyüttesnek öt éve vagyok tagja, szeretem a csapatot...

Molnár László

Molnárné Zita

2004-ben kezdtem táncolni. Nagyon jól érzem magam ebben a közösségben. Családias hangulatban töltjük el a próbákat és a fellépéseket is. Tulajdonképpen a zene és a tánc nagy örömet okoz nekem.

Rácz Erzsébet

alapító

Rácz Ilona

alapító

Regényi Tibor

Regényi Tiborné

Sárközi Ferenc

Stoklász Sándor

alapító / egyesületi ellenőrző bizottság tagja

Stoklászné Pintér Gabriella

alapító

Szanyó István Mihály

Szedelik Éva

Szegő Eszter

1998 nyarán születtem, a néptánccal az általános iskolában találkoztam először. Minden héten – kihagyások nélkül – járok táncolni, s ha nem lenne a tánccsoport, én úgy érzem, nem tudnék élni. Ők az én pótcsaládom, és a tánc nagyon tetszik.

Szikavári Sándorné

Sziklavári Sándor

Szilágyi Ibolya

alapító

A tánc örömet és jókedvet ad, még a mindennapi munkámban is. Ezért a tánccsoport alapító tagjai között vagyok.

Szilágyi István

alapító / egyesületi ellenőrző bizottság elnöke

’79 óta élek Szigethalmon. Mióta eszemet tudom, mindig szerettem közösségben tevékenykedni, új dolgokat elkezdeni. Így került sor arra is, hogy 2001-ben többedmagammal fejünket adtuk a magyar néptánc tanulására.

Tóth Barnabás

Újhelyi Andrea

A magyar néptánc számomra olyan, mint a levegő; észrevétlen és természetes, csak a hiánya elviselhetetlen. És míg a „levegőt veszem”, érzem az ősi tudás, bölcselet, közösség, virtus erejét.

Varga Márton

Miért is Néptánc? Moldova György "Akit a mozdony füstje megcsapott" című műve jut eszembe vasutasként. Azt hiszem ez is egy ilyen füst, főleg ha van hozzá egy jó csapat.

Zimmermann Péter

Zsikóné Kendra Klára

elnökhelyettes