„Míves” – Kézműves pályázat

Kézműves pályázat

„MÍVES” PÁLYÁZAT
Népművészeti alkotások

A Sziget Néptánc Együttes a tavalyi évhez hasonlóan, kézműves pályázatot hirdet amatőr és hivatásos kézműves mesterek számára, a már több éve karácsony előtt megrendezésre kerülő „Művészeti nap”–hoz kapcsolódóan.

A beérkező pályaművek a festett képektől a fafaragáson, hímzésen, szövésen, ékszereken, kalapokon és játékokon át a kovácsolt és bőrből készült tárgyakig széles körben sokfélék lehetnek. Pályázni a magyar népművészet tárgykörébe tartozó alkotásokkal lehet, bármilyen kézműves technikával készült művel, amely témájában, ábrázolásában, vagy bármely módon kapcsolódik a népi formavilághoz, népi hagyományokhoz.

A pályázatra érkezett művekből kiállítást rendezünk a szigethalmi Hegedűs Géza Városi Könyvtárban, 2015 december 8-án. A pályázat nyerteseit oklevéllel jutalmazzuk.

Pályázni személyenként maximum három művel lehet.

Feltételek:

  • Nevezési díj nincs !
  • Korhatár: betöltött 14. életév.
  • A pályázónak Szigethalom térségi lakcímmel kell rendelkeznie. (Pest megye Kisdunamenti régiója)

Pályázati jelentkezésüket november 21-ig várjuk.

Kérjük elküldeni a pályaművek fotóját, cím és méret megjelölésével és a készítési technológia leírásával. Továbbá fel kell tüntetni az alkotó nevét, életkorát, címét, telefonszámát és/vagy e-mail címét.

A kiállításra kerülő alkotásokat 3 tagú zsűri válogatja ki. Az értékelésről, a pályaművek kiállításra való beküldésének időpontjáról mindenkit a megadott elérhetőségeken értesítünk, legkésőbb december 1-ig.

Eredményhirdetés a Művészeti napon: december 12-én lesz.

Szeretettel várjuk pályázatukat!

Elérhetőségeink:
Postacím: 2315 Szigethalom, Kassai u. 3.
telefon: 06 20/ 824 47 46 (Baloghné Mina Ildikó)
email: bgmina@t-online.hu

Posted in Hírek, Pályázatok.